Wijnproeverijonline.nl in het Parool!

“Ook virtuele bedrijfsuitjes helpen om de sfeer erin te houden”

– Parool

Videobellen met een sommelier, samen zien te ontsnappen uit een digitale kamer: om thuiswerkende collega’s dichter bij elkaar te brengen verzinnen bedrijven ludieke virtuele uitjes. Werkt het?

Floor Meijs 10 november 2020, 20:00

Ons werkplezier halen we voor een groot deel uit het ervaren van een positieve verbinding met collega’s, maar die verbinding lijkt met al dat thuiswerken ver te zoeken. De drempel om te overleggen of een collega om feedback te vragen, blijkt op afstand een stuk hoger te zijn. Dit betekent dat we ook minder persoonlijk contact hebben met collega’s: een spontaan praatje op de werkvloer of bijkletsen tijdens de lunch is er niet of nauwelijks bij.

En dat terwijl die kleine contactmomenten met collega’s zo belangrijk zijn voor ons werkgeluk, zegt arbeidspsycholoog Rebecca Vandenabeele. “Vergaderen doen we nog wel online in groepen, maar dat is vaak heel doelgericht. Waar je eerst in een uur vergaderen zo’n half uur efficiënt bezig was, ben je dat nu aan één stuk door. De grapjes en praatjes ontbreken veelal, want voor je het weet klets je door elkaar heen en is het chaos.”

‘Hoe was je weekend?’

Hierdoor hebben de meeste mensen met nog maar een handjevol directe collega’s contact. En dat ervaren we als iets negatiefs, stelt Vandenabeele. “Uit verschillende ­onderzoeken blijkt dat 75 procent van de thuiswerkenden zijn of haar collega’s mist.” Dit gemis is volgens haar niet alleen ­funest voor ons werkplezier. “Wie thuis werkt, werkt vanzelf individualistischer. Je leert minder van anderen, krijgt minder impulsen van buitenaf, en zo vindt er minder kennisoverdracht plaats. Dat heeft, naast gevolgen voor de saamhorigheid, ook gevolgen voor de kwaliteit van werk.”

Maar hoe kun je in een thuiswerksituatie dan wél zorgen voor verbinding tussen collega’s? Bijvoorbeeld, zegt Vandenabeele, door als leidinggevende nadrukkelijk tijd in te ruimen voor een persoonlijk rondje voorafgaand aan een videovergadering. “Hoe was je weekend? Wat speelt er thuis? Is er iets wat je wilt delen? Normaliter bespreek je dit soort zaken tussen de bedrijven door, maar dat kan niet meer, dus moet dat gecompenseerd worden.”

Naast meer persoonlijk contact tijdens het werk kunnen we ook na werktijd meer samen doen, zij het op afstand. Met collega’s uit eten of naar de kroeg gaan is er nu niet bij, maar sinds de eerste lockdown hebben verschillende ondernemers online alternatieven uitgerold.

Proeven op afstand

Zo kun je bij WijnproeverijOnline.nl een virtuele wijnproeverij boeken met collega’s. Je kiest een wijnpakket (vanaf 24,95 euro per persoon), geeft de adresgegevens van je collega’s door en iedereen krijgt de flesjes met een proefkaart en een introductie van de wijnen thuisgestuurd. De proeverij wordt, via een videobelprogramma naar keuze, geleid door een sommelier.

Peter Meijer (36) begon de ­onderneming afgelopen mei naast zijn vaste baan bij een marktonderzoeksbureau, nadat hij een succesvol bedrijfsuitje had georganiseerd. “Ik was op zoek naar een leuke virtuele activiteit, en mede omdat mijn baas verzot is op wijn, dacht ik aan een online wijnproeverij. Ik kon dat nergens vinden, dus ben ik het zelf gaan regelen.”

Meijers collega’s reageerden na afloop opgetogen. “Een van hen liet me weten dat ze eindelijk weer echte saamhorigheid op afstand had ervaren. En mijn baas vond het ook fantastisch, terwijl hij best kritisch is. Toen dacht ik: dit heeft potentie.” hele artikel